TILBURG - Willem II heeft de positie met het oog op de play-offs nogmaals verstevigd. De ploeg van trainer Reinier Robbemond, bezig aan een stereke reeks, wonnen in een spannend duel met 3-2 van De Graafschap, dat daardoor uitgeschakeld lijkt voor het toetje van de Keuken Kampioen Divisie.

Tegen Willem II toonde De Graafschap nog wel veerkracht. Een achterstand bij rust, opgelopen door een treffer van Elton Kabangu, werd mede door een wereldgoal van Philip Brittijn omgebogen tot een 1-2 voorsprong. Brittijn maakte op wonderlijke wijze de gelijkmaker: hij verlengde een voorzet van Alexander Büttner met zijn hak. Camiel Neghli scoorde hierna met een van richting veranderd schot en zette de bezoekers op een verrassende voorsprong.

Net als De Graafschap bleek ook Willem II mentaal sterk. De thuisploeg kwam via Niels van Berkel terug op gelijke hoogte, waarna Jeremy Bokila na een fraaie aanval de 3-2 binnenschoot. Dat bleek de winnende goal te zijn, want in de slotfase raakten Siem de Jong en Basar Önal namens De Graafschap allebei een keer de paal, terwijl een doelpunt van Charlison Benschop werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van De Jong. Zo kroop Willem II door het oog van de naald en verstevigt het met de moeizame zege zijn koppositie in de vierde periode, waarin het nog niet verloren heeft. Het seizoen van De Graafschap lijkt door de nederlaag juist als een nachtkaars uit te gaan.