WAALWIJK - Willem II heeft de prima competitiestart een goed vervolg gegeven met winst in de derby tegen RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion wisten de Tilburgers met 1-2 te zegevieren.

Alle doelpunten vielen na de rust. In de eerste helft had Willem II al het meeste balbezit, maar echt noemenswaardige kansen leverde dit niet op.

Kort na de rust is het wel vrij snel raak. Na een mooie combinatie tussen Köhn en Köhlert komt de bal uiteindelijk terecht bij Wriedt die daar wel raad mee weet. Acht minuten later weet Köhlert vervolgens die score te verdubbelen. Nadat bij de gasten Ringo Meerveld in de slotfase zijn debuut maakt, komt RKC nog met een slotoffensief. Via Meulensteen weet men nog wel de eer te redden, maar het doelpunt komt te laat om Willem II te doen wankelen.