TILBURG - Willem II is aan een uitstekende competitiestart bezig. Nadat men zaterdagavond met 2-1 van FC Groningen wist te winnen staan de Tilburgers van trainer Fred Grim keurig in de subtop.

De thuisclub had het duel lange tijd goed onder controle, maar kreeg het door eigen toedoen nog aardig benauwd. Al na vijf minuten opende Kwasi Wriedt de score na matig uitverdedigen van de de Groningers. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde fel, maar was te slordig in balbezit. Halverwege de eerste helft verdubbelde Willem II de score met Dries Saddiki als eindpunt van een mooie aanval.

Willem II leek de zaakjes ook na rust op orde te hebben tot keeper Wellenreuther een bal in de voeten speelde van Tomas Suslov die de spanning terugbracht. De thuisploeg wankelde in het slotoffensief een aantal malen, maar capituleerde niet: 2-1.

Willem II bleef daarmee voor de vierde keer op rij ongeslagen terwijl FC Groningen nu al vier wedstijden niet meer gewonnen heeft.