TILBURG - In de strijd om lijfsbehoud heeft Willem II in eigen huis drie belangrijke punten gepakt tegen Heracles Almelo: 2-0. Pech voor Willem II was dat ook concurrenten Fortuna Sittard en Sparta een zege boekten, maar men neemt wel afstand van hekkensluiter PEC Zwolle.

Willem II schoot uit de startblokken, creëerde in de eerste 20 minuten vijf grote kansen en benutte er daarvan twee. Wessel Dammers was alert toen de bal voor zijn voeten viel en Jizz Hornkamp kopte op aangeven van Köhn prachtig raak. Ook in het vervolg stapelde de thuisploeg kans op kans.

De tweede helft was een stuk saaier. Köhler was twee keer dicht bij een derde treffer en Willem II-doelman Wellenreuther,die nog niets te doen had gehad, hield Bakis twee keer van een Almelose treffer af.