KERKRADE - Willem II heeft vrijdagavond de periodetitel en de derde plaats in de Kueken Kampioen Divisie verspeeld door 2-2 te spelen op bezoek bij Roda JC Kerkrade.

De Limburgers, bezig aan een waardeloos seizoen, hadden nog wel de kans om hun spits Dylan Vente te helpen in de strijd om de topscorerstitel. Vente maakte inderdaad de openingstreffer, maar komt uiteindelijk tekort om Zwolle-spits Lennart Thy te passeren. Elton Kabangu trok vlak voor rust de stand in het Parkstad Limburg Stadion gelijk.

Meteen na de hervatting nam Roda de leiding weer door een treffer van Boyd Reith. Het karig gevulde Limburgse Stadion zag in elk geval een pot voetbal waarin een hoop gebeurde. Jesse Bosch zorgde met een prachtige knal voor de 2-2, en weer een paar minuten later sloegen de stoppen door bij Guus Joppen. De verdediger pakte rood na een schandalige overtreding. Het bleef hierna bij 2-2.

Willem II moest daardoor de laatste periodetitel aan Heracles Almelo en de derde plek aan Almere City FC laten. Als vierde in de eindstand spelen de Tilburgers dinsdag uit tegen VVV-Venlo.