TILBURG - Het begint er langzamerhand op te lijken dat de gifbeker bij Willem II volledig leeg moet. Een week na de stevige nederlaag bij Feyenoord werd de ploeg van Zeljko Petrovic ook door FC Utrecht hard op zijn plaats gezet: 0-6.

Feitelijk was het duel in Tilburg al na twintig minuten beslist. In defensief opzicht ging er weer van alles fout bij de thuisploeg terwijl de Utrechtse gasten weer een beetje verder aan het vertrouwen konden werken en langzaam aan lijken toe te groeien naar het niveau waar men thuis hoort. Dat moraal kreeg een forse opkikker toen Hidde ter Avest al na drie minuten op aangeven van Sander van de Streek de score kon openen. Van de Streek zorgde vervolgens voor een glansrol door zelf binnen een kwartier ook tweemaal doel te treffen. Eerst op aangeven van Adam Maher en daarna uit een voorzet van Gyrano kerk die zelf tussendoor nog op de paal schoot.

FC Utrecht kon even wat gas terugnemen, maar ging na rust door met de Tilburgse vernedering toen Bart Ramselaar al vlot scoorde. Hierdoor heeft Willem II inmiddels de meest gepasseerde verdediging van de Eredivisie en het werd nog erger toen Kerk, en in de slotfase Marc van der Maarel de score opvoerden naar 0-6.