BREDA - Voor Willem II is het jaar 2023 uitstekend afgelopen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie was in de Brabantse derby in Breda te sterk voor NAC: 1-2.


Het in vorm zijnde Willem II liep eerder deze week een deukje op toen men in de beker werd uitgeschakeld door FC Groningen. In misschien wel de meest beladen wedstrijd van dit seizoen stond de ploeg van Peter Maes er echter weer. In een sfeervol Rat Verlegh Stadion moest het publiek al snel toezien hoe de Tricolores een voorsprong namen. Hilterman was het meest alert bij een hoekschop en opende de score.

De maker van de 0-1 mocht niet mopperen dat Allard Lindhout hem enkele tellen later slechts geel gaf na een harde en onnodige charge. Hilterman mocht blijven staan en was na ruim een half uur opnieuw de gevierde man door een rebound te benutten. Het NAC van Jean-Paul van Gastel was eigenlijk onmachtig en de trainer liet zijn ongenoegen blijken door drie keer te wisselen.

Het haalde echter weinig uit, want pas heel laat in de tweede helft, in de laatste minuut, deed invaller Thomas Marijnissen wat terug. Willem II daarna trok de derbyzege zonder veel problemen over de streep en staat nu zeven punten voor op Roda JC Kerkrade, dat zaterdag in actie komt. NAC beëindigt 2023 als nummer acht van de KKD.