TILBURG - Bij de Brabantse derby tussen Willem II en FC Den Bosch ging het over veel meer zaken dan alleen voetbal. Scheidsrechter Pérez moest het duel langdurig staken nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Nadat het duel hervat werd namen de gasten uit Den Bosch de punten mee naar huis: 1-2.

De bezoekers openden al in de eerste minuut de score in Tilburg toen Hammouti op aangeven van Anass Ahannach scoorde. Hij rende naar het vak met supporters van Den Bosch om zijn goal te vieren. Danny Verbeek kreeg vervolgens een bierdouche, waarna het duel al kort werd stilgelegd. Toen er na twintig minuten vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid, besloot scheidsrechter Martin Pérez om de wedstrijd te staken. De mobiele eenheid moest eraan te pas komen om de supporters van Den Bosch uit het vak te halen en zij moesten vervroegd terug de bus in naar Den Bosch.

Bijna anderhalf uur nadat Pérez het duel had stilgelegd, werd de wedstrijd om 21.45 uur hervat. Aanvankelijk zocht Willem II de aanval op jacht naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werden de Tilburgers niet. Kort voor rust ging Wessel Dammers in de fout en haalde de doorgebroken Joey Konings neer. Dat moest de verdediger bekopen met een directe rode kaart.

In de tweede helft maakte FC Den Bosch al snel een einde aan de hoop die Willem II nog had. Lucas Woudenberg leed balverlies en Hammouti profiteerde daar optimaal van. Jesse Bosch maakte daarna nog de aansluitingstreffer, maar meer dan dat zat er niet meer in voor Willem II.