TILBURG - Willem II heeft de laatste plek in de eredivisie alweer verlaten en overgedragen aan Sparta. Enkele dagen nadat de Tilburgers op plaats achttien belandden, versloeg men Vitesse: 1-0.

Willem II startte in eigen huis sterk. Owusu onderschepte een vrije trap van Dasa en vond Jizz Hornkamp, die overtuigend raak schoot. De thuisploeg zakte in en werd via de counter dreigend, maar niet echt gevaarlijk. Het liet de bal aan Vitesse, dat echter slordig was en geen opening vond in de defensie.

Na rust was het veel van hetzelfde, maar kwam Vitesse minder op de andere helft. Het ontbrak aan creativiteit,tempo en vooral overtuiging bij de ploeg van Thomas Letsch. Willem II vond het allemaal wel best en boekte vrij gemakkelijk de eerste overwinning sinds 6 februari.