TILBURG - FC Twente heeft Willem II zijn tiende nederlaag op rij bezorgd. De ploeg van Ron Jans boekte in Tilburg een magere 0-1 overwinning.

De eerste kans was al voor de gasten, maar Van Wolfswinkels schot werd gekraakt. FC Twente zag daarna twee goals afgekeurd, Rots na buitenspel en Ugalde vanwege hinderen. Willem II werd hierna sterker maar kreeg vlak voor de rust alsnog de treffer tegen na een bal in de lange hoek van Michal Sadílek op aangeven van Robin Pröpper.

De thuisploeg greep in de tweede helft het initiatief naar zich toe omdat het van FC Twente alle ruimte kreeg. Saglam had de gelijkmaker op zijn schoen maar trof Twente-keeper De Lange. Ook het Tilburgs slotoffensief bleef zonder treffers.