TILBURG - Vitesse blijft op gelijke hoogte met koploper Ajax. De Amsterdammers wonnen eerder vanavond met 5-2 van Fortuna Sittard, maar ook Vitesse wist te zegevieren. Op bezoek bij Willem II kwam Vitesse wel op achterstand, maar dit werd na de rust omgebogen (1-3)

Het was Ché Nunnely die namens de thuisploeg de score opende in de 25e minuut na goed voorbereidend werk van Mike Trésor Ndayishimiye. Voor de rest bleken de kansen spaarzaam in de eerste helft.

Na de rust komt Vitesse op gelijke hoogte door Loïs Openda al blijft het de vraag of zijn doelpunt niet als voorzet bedoeld was. Keeper Brondeel moet er in ieder geval het antwoord op schuldig blijven. Nauwelijks vijf minuten later wordt de ommekeer verder in gang gezet als Armando Broja alweer zijn vierde goal van het seizoen maakt. In de slotfase kan het dan nog beide kanten op, maar blikt Vitesse de gelukkigste. Nadat Köhn namens de thuisploeg op de paal schiet, slaan de gasten in de tegenstoot keihard toe via Patrick Vroegh: 1-3.