ARNHEM - Enkele dagen na het Europese spektakelstuk bij Anderlecht (3-3) is Vitesse bij de eerste competitiewedstrijd in eigen huis hard onderuit gegaan. Willem II was in het Gelredome veel te sterk.

Trainer Thomas Letsch moest het doen met een gehavend elftal, want naast een aantal blessures begon Riechedly Bazoer op de bank. Willem II, verleden week nog kansloos tegen Feyenoord, bleek deze zondagmiddag wel scherp. Na achttien minuten kopte Kwasi Wriedt een vrije trap van Görkem Saglam tegen de touwen. Nog voor de rust werd die score verdubbeld toen Ché Nunnely ontsnapte aan de verdediging en keeper Schubert omspeelde.

Met enkele wissels probeerde Vitesse het tij te keren, maar de teruggekeerde Willem II-keeper Timon Wellenreuther stond telkens op de juiste plek. In de slotfase bepaalde Wesley Spieringhs de eindstand uiteindelijk op 0-3.