ZEIST - Tot en met 12 november 2023 kan er worden gestemd op genomineerde (assistent)-scheidsrechters voor de jaarlijkse Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing. De verkiezing wordt georganiseerd door de KNVB en ARAG.

De aftrap van de stemfase vindt plaats tijdens de 'Week van de Scheidsrechter'. De initiatiefnemers willen met de verkiezing onderstrepen dat er zonder scheidsrechters geen voetbal is en dat de scheidsrechters de waardering krijgen die ze verdienen. Er kan gestemd worden op de website www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Bij de Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing ligt de nadruk op amateurscheidsrechters die fairplay op het voetbalveld en tijdens de wedstrijd hoog in het vaandel hebben staan. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan vrouwelijke scheidsrechters en jong talent tot 18 jaar. De winnaars van de verkiezing volgen Etienne Wettingfeld en Fevzi Tripanci op, de winnaars van vorig jaar

Voor de verkiezing kunnen kandidaat-scheidsrechters nog tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd.

Dag van de Fairplay

De verkiezing kent op 6 januari 2024 zijn hoogtepunt tijdens de Dag van de Fairplay. Tijdens deze dag krijgen amateurscheidsrechters in Nederland workshops en trainingen.

Een deskundige jury, bestaande uit scheidsrechters Bas Nijhuis en Franca Overtoom, schrijver Sjoerd Mossou en ARAG-voorzitter Marc van Erven, maken de winnaars op deze speciale dag bekend.