TILBURG - Willem II is in ieder geval tot zondagmiddag, als concurrent Roda JC in actie komt, koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers danken dat aan een nipte zege op Jong FC Utrecht.

Trainer Peter Maes zorgde voor nieuw elan bij de Brabanders, die vorige week bij Jong Ajax voor het eerst onder zijn leiding onderuit gingen. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht stond in het teken van revanche, maar de bezoekers kwamen via Nazjir Held verrassend op voorsprong.

Willem II bleef zwoegen, maar deed dat lange tijd zonder effect. Halverwege de tweede helft leverde dat alsnog de aansluitingstreffer op. Invaller Max Svensson schoot droog binnen. Na een rode kaart voor Mees Akkerman wegens gevaarlijk spel drukte de thuisploeg door. Jeredy Hilterman zorgde in de 77ste minuut voor de bevrijdende treffer: 2-1