WAALWIJK - Heracles Almelo heeft bij het debuut van trainer Erwin van der Looi het staartduel in de eredivisie bij directe concurrent RKC Waalwijk winnend afgesloten. De gasten zegevierden met 1-2

RKC had in het begin veel de bal, zonder echter gevaar te stichten. Alleen Lokesa zette keeper Brouwer aan het werk. Heracles kwam maar zelden over de middenlijn, maar Hansson zorgde vanaf de stip, na een handsbal, wel voor de openingsrust. Bultman hield Kramer vlak voor rust glijdend van een treffer af.

De spits sloeg na rust alsnog toe, nadat Hansson ook zelf de bal met de hand had beroerd. Engels bracht Heracles opnieuw op voorsprong met een bekeken kopbal. De Waalwijkers kregen in het slotkwart via Lokesa en Takidine nog wel kansen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen.