ROTTERDAM - Sparta heeft na een mindere reeks, waarin het in vijf duels slechts vier punten wist te behalen, weer eens gewonnen. Op Het Kasteel klopte het RKC met 2-0 in een matige wedstrijd.

Voor rust viel er weinig te genieten op Spangen. RKC Waalwijk kreeg de grootste kans, maar Cleonise wist niet te profiteren van miscommunicatie bij de Rotterdammers. Sparta zette daar behoudens twee kopmogelijkheden weinig tegenover.

Na een handsbal van Oukili en een rake strafschop van Lauritsen kwam er na rust wat meer leven in de brouwerij. Die werd met name veroorzaakt door Verschueren, die binnen drie minuten scoorde, na een assist van Lauritsen) en rood kreeg wegens onbesuisd inkomen. Sparta bleef met tien man desondanks simpel op de been.