WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft vrijdagavond dankzij een sterk slotkwartier met met 3-1 van Fortuna Sittard gewonnen al had het over enig fortuin niet te klagen.

Opwindend was de eerste helft geenzins, al kregen beide teams wel mogelijkheden. Zo schoot Yilmaz namens de gasten in kansrijke positie over en Bistrovic van dichtbij naast. Kramer was namens RKC tweemaal gevaarlijk, maar mikte eerst recht op de keeper en vervolgens naast en de inzet van Bel Hassani werd door Pandur weggebokst.

Een kwartier voor tijd leidde Fortuna nog, dankzij een mooie pegel van Yilmaz kort na rust, maar Kramer (intikker) en Lobete, uit een vlotte counter, bogen de achterstand om. De overtredingen die Vaessen kort voor beide doelpunten gemaakt zou hebben, werden weggewoven door de arbitrage. Invaller Jozefzoon zorgde in de slotminuut voor de beslissing.