WAALWIJK - FC Volendam heeft op schlemielige wijze drie punten verloren op bezoek bij RKC Waalwijk. De oranjehemden kwamen vlak voor tijd verdiend op gelijke hoogte, maar liep in de uiterste slotfase alsnog tegen een nederlaag op: 2-1.

In een gezapige eerste helft hadden de Volendammers een licht overwicht. Mühren kwam het dichtst bij de openingstreffer, maar vond doelman Houwen op z'n pad. RKC'er Lokesa raakte met het rustsignaal in aantocht de lat en na Volendams balverlies viel niet veel later de 1-0 alsnog. Vanuit een lastige hoek schoot aanvaller David Min fraai raak.

FC Volendam joeg na de rust op de gelijkmaker en werd daarvoor in de slotfase beloond. Benaissa Benamar vond met een kopbal het net. De uitploeg wilde meer, maar bleef uiteindelijk met lege handen. Oukili stoomde in de blessuretijd op en schoot droog raak.