WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft zondagmiddag dankzij een doelpunt in blessuretijd de volle buit gepakt tegen NEC: 2-1. De Waalwijkers nemen daardoor even afstand van de onderste drie plaatsen.

De openingstreffer viel na een kwartier en was van Jordy Bruijn die niet aarzelde toen doelman Vaessen de bal uit een corner uit zijn handen liet glippen: 0-1. Vaessen reageerde even later wel alert bij een kopbal van Ali Akman. Jens Odgaard tekende na een klein half uur voor de gelijkmaker. Hij ontdeed zich van twee verdedigers en schoot vanuit een lastige hoek raak.

De tweede helft bood veel minder vertier, al kregen beide ploegen wel enkele mogelijkheden. War het op een gelijkspel leek af te stevenen was het in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog raak. De afgelopen week van FC Den Bosch overgekomen en dus debuterende Roy Kuijpers schoof de bal op aangeven van Stokkers in een leeg doel.