UTRECHT - FC Utrecht heeft zich ten koste van RKC Waalwijk geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-Beker. De ploeg van Ron Jans won na een sterke eerste helft met 3-2.

Al in de zevende minuut werd de score geopend. Oscar Fraulo had veel ruimte op de rand van het strafschopgebied en werd gevonden door Jens Toornstra. Mike van der Hoorn scoorde de tweede Utrechtse treffer. Toornstra gaf opnieuw de voorzet en de verdediger kopte hard raak. De frustratie was groot bij RKC en in het bijzonder bij Michiel Kramer. De spits solliciteerde naar een rode kaart met een belachelijke overtreding op Ryan Flamingo. Kramer mocht van geluk spreken dat er geen VAR was en kwam weg met slechts geel. Niet voor niets werd de routinier na de eerste helft gewisseld door Henk Fraser. Op het moment van die wissel leidde Utrecht met 3-1. Isac Lidberg had in de dertigste minuut een strafschop benut nadat Jeffrey Bruma op onhandige wijze een penalty had veroorzaakt. De spanning was daarna op slag van rust teruggebracht door het Belgische talent Chris Lokesa.

Lokesa deed ook vroeg in de tweede helft van zich spreken. Nadat de ingevallen Denilho Cleonise een counter inleidde door Taylor Booth van de bal te zetten, scoorde Lokesa op aangeven van de invaller met een hard schot: 3-2. Verder dan die aansluitingstreffer kwam RKC niet meer, ook niet meer na een korte onderbreking in de extra tijd vanwege onweer.