TILBURG - In een duel om een plekje in de subtop is Sparta met harde cijfers onderuit gegaan bij Willem II. De ploeg van trainer Henk Fraser kwam er geen moment aan te pas en was bij rust reeds kansloos.

Al binnen vijf minuten profiteerde Ché Nunnely van een fout in de Sparta-defensie en was de 1-0 een feit. In de 24e minuut was het vervolgens raak voor Ndayishimiye, en nog voor rust vergrootte Freek Heerkens de score. Een kwartier na de pauze was het Mats Köhlert die de eindstand op 4-0 bepaalde waarna Willem II het duel gecontroleerd uitspeelde. Dat Sparta via Harroui nog een kansje kreeg, en de paal raakte, was dan ook meer aan de thuisploeg te danken dan aan het vermogen van Sparta dat een zeer povere wedstrijd op de mat legde.