WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft zijn tweede zege van het seizoen binnen. SC Cambuur speelde in Brabant een helft met negen man en hield lang stand, maar verloor uiteindelijk dik met 5-1.

De Friezen stonden al na acht minuten met tien man toen Mees Hoedemakers zijn noppen in een scheenbeen plantte. Pal voor rust deed Bangura hetzelfde en ook hij werd weggestuurd. Tussendoor maakte SC Cambuur wel de openingstreffer via Jacobs, kreeg RKC een strafschop, die door Kramer werd benut en ontving ook coach Henk de Jong een rode kaart.

Na rust viel RKC Waalwijk volop aan tegen het negental. SC Cambuur streed moedig, maar het werd een complete off-day voor de Friezen. Door een schlemielige eigen goal van Tol werd het 2-1, waarna bijna elke RKC-aanval nog een goal opleverde via achtereenvolgens Bakkali, Bel hassani en de tweede van Kramer.