WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft in de strijd om de KNVB-beker de kwartfinales weten te bereiken ten koste van ADO Den Haag.Het dankte de zege, na verlenging, vooral aan invaller Jens Odgaard, die drie keer scoorde.

Roy Kuijpers bracht RKC na achttien minuten op voorsprong na een mooie kapbeweging schoot hij de bal tussen de benen van de keeper door. Het werd 1-2 door een achterwaartse kopbal van aanvoerder Boy Kemper die via de paal en de keeper binnen ging en een door Thomas Verheijdt verlengde vrije trap van Sem Steijn.

Odgaard, die na een uur inviel, sleepte er een verlenging uit voor RKC met een streep van zijn linker. Hij besliste het duel ook in de verlenging. Eerst met een knal met rechts en vervolgens met een fraai lobje over de keeper heen: 4-2.