WAALWIJK - In de kelder van de Eredivisie hebben de naaste buren RKC Waalwijk en Willem II zondag de punten gedeeld. Een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Het was een wedstrijd met twee gezichten in het Mandemakers Stadion. Voor de rust had de thuisploeg het betere van het spel waarbij de beste kans voor Finn Stokkers was die de bal echter compleet verkeerd raakte. Vlak voor het rustsignaal, reeds in blessuretijd, viel de treffer alsnog toen Llonch een overtreding beging op Meulensteen. Anas Tahiri toonde zich koelbloedig door vanaf elf meter te scoren.

Willem II begreep dat er iets moest gebeuren en toonde zich na de rust een stuk energieker. Dit leverde na een kwartier de gelijkmaker op van Kwasi Wriedt die een voorzet van Kohlert tegen de touwen kopte. Ondanks mogelijkheden aan beide kanten kwam er in die 1-1 geen verandering meer.