NEDERLAND - In de Keuken Kampioen Divisie blijft het tot de laatste speeldag spannend. Vrijdagavond speelde de hele top vier gelijk. De absolute topper tussen koploper Willem II en nummer drie FC Groningen eindigde in 1-1. Nummer twee Roda JC had een zelfde uitslag op bezoek bij Jong Ajax, terwijl nummer vier FC Dordrecht een remise overhield aan het uitduel bij SC Cambuur. Daaronder speelden Jong AZ en TOP Oss gelijk tegen elkaar en behaalden alleen De Graafschap (tegen MVV) en FC Den Bosch, bij VVV-Venlo, de volle winst.


Willem II - FC Groningen
De strijd om de twee promotieplaatsen naar de eredivisie is zodoende nog onbeslist. Bij winst op FC Groningen had Willem II al kunnen juichen,maar het werd in Tilburg 1-1. De eerste helft leverde een paar kansen voor de Groningers, maar geen doelpunt op. Na rust werkte Doodeman eerst een kopbal van Rente van de lijn, om even later hard de openingstreffer in het doel te jagen. In Tilburg barstte al een voorzichtig feestje los, maar Schreuders drukte dat, via de knie van Behounek, heel snel de kop in.

Jong Ajax - Roda JC

Roda JC wist wat het moest doen op De Toekomst: winnen. Het begon ook voortvarend, want Jong Ajax-doelman Charlie Setford ging op hopeloze wijze de mist in. Vaclav Sejk profiteerde dankbaar van het geblunder: 0-1. Toch was het niet al te lang feest in het uitvak. Silvano Vos maakte namelijk, op schitterende wijze, direct gelijk (1-1), en daar bleef het ook bij.

SC Cambuur - FC Dordrecht

FC Dordrecht, de verrassing van het seizoen had de handen vol aan thuisploeg SC Cambuur, dat voor eigen publiek vocht voor iedere meter. Met succes want Roberts Uldrikis kon in de eerste helft twee keer toeslaan, terwijl Ilias Sebaoui aan de andere kant wat terugdeed (2-1). Na de rust ging het spektakel vrolijk verder. Topschutter Milan Smit vergrootte de marge, maar Shiloh ’t Zand reageerde snel namens het elftal van trainer Michele Santoni. FC Dordrecht, dat voorzichtig nog hoopte op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, wist via Adrian Segecic nog één punt te redden: 3-3.

De Graafschap - MVV

MVV leek de afgelopen weken dé ploeg in vorm in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Vijverberg bleken De Superboeren echter veel te sterk. Jeffry Fortes opende voor rust de score, waarna Anis Yadir er na ruim een uur spelen 2-0 van maakte. Tristan van Gilst maakte het feest in de Achterhoek compleet, waardoor MVV er in de laatste twee wedstrijden nog volop voor moet strijden.

VVV-Venlo - FC Den Bosch

Laagvlieger FC Den Bosch kwam in Venlo tot tweemaal toe op voorsprong, via Jaron Vicario en Salah-Eddine Oulad M’Hand, maar de Limburgers knokten zich net zo vaak terug. Een fraaie treffer van Levi Smans en de gelijkmaker van Michalis Kosidis zorgden voor de 2-2. De lepe goalgetter Kacper Kostorz zorgde vlak voor tijd echter alsnog voor de 2-3, waardoor VVV een toetje aan het einde van het seizoen lijkt te kunnen vergeten.

TOP Oss - Jong AZ
Jong AZ zal het seizoen eindigen als beste beloftenploeg van de KKD al kon het in Oss niet de volle buit pakken. Kees Smit scoorde na een klein kwartier, na een fraaie pass van Jayden Addai, de openingstreffer, maar diep in blessuretijd kwam TOP via Grad Damen toch nog op 1-1.

In de stand blijft Willem II zodoende op pole-position voor de titel. De Tilburgers hebben met nog twee wedstrijden te gaan 75 punten. Roda JC volgt op drie punten en FC Groningen op vier punten. FC Dordrecht lijkt zich te moeten richten op de play-offs al heeft het met acht punten achterstand nog een theoretische kans op de tweede rechtstreekse promotieplaats.