TILBURG - Willem II heeft in Tilburg verzuimd een al wekend dolend SC Heerenveen opnieuw een ferme tik uit te delen. De thuisploeg had weliswaar het beste van het spel, maar eigenlijk bakten beide ploegen er niet veel van en is daarmee direct de lage positie op de ranglijst van beide ploegen duidelijk geworden. Het duel eindigde zoals het begon (0-0)


Willem II was in de eerste helft beter, maar met name voor het doel waren de Tricolores niet slagvaardig genoeg. Wel was Saglam met een pegel dicht bij succes, maar keeper Erwin Mulder wist te redden. Het spel van Heerenveen was abominabel, maar de gasten hadden via een lob van Sarr de beste kans.

Mulder wist na de rust ook Jizz Hornkamp van de openingsgoal af te houden. Willem II bleef het proberen, maar kon niet doordrukken. Köhlert was nog dichtbij met een kopbal die Mulder over de lat tikte. Aan de andere kant kwam Heerenveen nog even opzetten met een kopbal van Van Beek en een kans voor Halilovic, maar winst was echt teveel eer geweest voor de Friezen.