WAALWIJK - NEC heeft zijn vierde uitzege van het eredivisieseizoen geboekt. De ploeg van trainer Rogier Meijer won met 1-3 bij RKC Waalwijk door een sterk eerste half uur.

NEC leidde na 31 minuten al met 0-3. Tannane opende na een goede actie van Dimata de score, Tavsan schoot na een fraaie kapbeweging hard de volgende binnen en uit een vrije trap maakte Tannane ook nog zijn tweede van de avond. Kort daarna raakte Seuntjens met een ferme knal de lat voor RKC.

Na rust beet RKC wat meer van zich af. Kramer miste een grote kans, maar Anita was van dichtbij wel trefzeker. Lobete miste daarna de kans o de aansliting en aan de andere kant stopte Vaessen een penalty van Tannane. NEC gaf de overwinning echter niet meer weg.