TILBURG - De derby tussen Willem II en NAC heeft een overwinning voor de gasten uit Breda opgeleverd. In eigen huis kwamen de Tilburgers op voorsprong, maar NAC wist dat na de rust om te draaien: 1-2.

De aftrap van de burenclash liet even op zich wachten, omdat vuurwerk van de Tilburgse aanhang op het veld belandde. NAC-trainer Robert Molenaar maakte dat vanwege ziekte niet mee en zodoende nam assistent Rogier Molhoek de honneurs waar.

Willem II schoot uit de startblokken en kwam via een benutte penalty van Jeremy Bokila al vroeg op voorsprong, maar na de rust was het juist NAC dat scherp uit de kleedkamer kwam. Door doelpunten van voormalig Willem II-er Ruben Ligeon en Jarchinio Antonia draaiden de bezoekers de wedstrijd binnen de kortste keren om.

De thuisploeg van trainer Kevin Hofland probeerde er nog een slotoffensiefje uit te persen, maar dat leidde niet tot de gelijkmaker. Voor NAC is het de eerste overwinning sinds 22 oktober.