DOETINCHEM - Koploper Willem II weet na drie gelijke spelen op rij weer wat winnen is. Het elftal van Peter Maes boekte vrijdagavond op De Vijverberg een soevereine zege in de topper tegen De Graafschap, mede door een wereldgoal van Ringo Meerveld: 0-2.

Thijs Oosting wist de Tilburgers al heel snel op voorsprong te zetten. In de negende minuut was hij alert op de rebound nadat Nick Doodeman op doelman Jansen was gestuit. De thuisploeg kreeg voor rust ook een goede kans, David Flakus Bosilj stelde Joshua Smits stevig op de proef. De sluitpost had een prachtige reflex in huis.

Ook in de tweede helft was er een snelle goal voor de koploper, die het feest ter gelegenheid van 70 jaar De Graafschap zo flink verstierde. Meerveld maakte er drie minuten na rust met een prachtige streep vanaf dik twintig meter 0-2 van. De Superboeren probeerden er daarna van alles aan te doen, maar Willem II bleef volwassen overeind.

De Tricolores staan nu zeven punten voor op Roda JC en acht op ADO Den Haag, maar die ploeg speelt zondag nog thuis tegen FC Den Bosch. De Graafschap blijft vierde.