OOSTZAAN - Koploper OFC heeft ondanks een sterke eerste helft met de nodige moeite van Dongen weten te winnen. Na de rust kwamen de gasten sterk terug, doch de punten bleven in Oostzaan (2-1).

Trainer/coach Pieter Mulders zag zijn ploeg sterk starten en al binnen vijf minuten kon Bilal El Amrani een voorzet afronden. Victor van der Linden verdubbelde die marge na een half uur en eigenlijk had die nog ruimer moeten zijn ware het niet dat Dongen-doelman Wessel Sprangers in topvorm verkeerde.

Na de rust leek de thuisploeg op twee gedachten te hinken, doorgaan of consolideren. Dongen profiteerde hiervan, won steeds meer duels en kwam een klein kwartier na de rust dichterbij door een halve omhaal van Timmermans. In de resterende speeltijd was het bij OFC vervolgens regelmatig vrouwen en kinderen eerst, maar uiteindelijk liet Mike Grim zich niet nogmaals passeren en werden de punten over de streep getrokken.