TILBURG - Heracles Almelo heeft vrijdagavond ternauwernood de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie behouden. De ploeg van trainer John Lammers won in de slotminuut bij Willem II: 1-2

Nadat Heracles een week eerder een voorsprong bij Almere City FC om zeep hielp kreeg men op bezoek bij Willem II opnieuw de nodige kansen in de eerste helft, maar hetzelfde gold voor de thuisploeg. Het bleef tot de rust echter doelpuntloos.

Kort na rust was het wel raak voor de Tilburgers. Jizz Hornkamp werkte binnen uit een hoekschop van Nick Doodeman. Heracles gaf zich echter niet gewonnen. Samuel Armenteros raakte eerst nog de lat, maar even later knikte Lucas Schoofs alsnog de gelijkmaker binnen. In een kolkend Koning Willem II Stadion kregen beide ploegen vervolgens kansen op een winnende treffer. Zo raakte Matthias Verreth names de thuisploeg de lat met een prachtige vrije trap. In de negentigste minuut sloeg Thomas Bruns vervolgens toe. Op aangeven van Schoofs werkte hij de 1-2 binnen, waardoor Heracles de koploper van de Keuken Kampioen Divisie blijft. Willem II ziet door de nederlaag de top drie verder uit het zicht verdwijnen.