HOORN - Hollandia heeft het een week na de uiterst knappe zege bij Unitas (0-3) behoorlijk laten afweten tegen Dongen. De Brabanders zegevierden in het Julianapark met 0-2 en konden zich zo al tijdens de busreis terug in het carnavalsgedruis storten.

Trainer Anand Jagdewsing zag zondag maar weinig terug van de ploeg die een week eerder het hoog geplaatste Unitas klopte. De Hoornse formatie kreeg in de eerste op eigen veld een aantal mogelijkheden waarvan Jay van Ooijen het dichtst bij een treffer is, maar te lang treuzelt. Nogmaals Van Ooijen,Sven Deen en Joep Rive proberen het ook nog, maar zonder overtuiging. Aan de andere kant slaan de gasten van Dongen wel keihard toe. Na twintig minuten staat spits Sel Bastmeijer volledig vrij om een voorzet vanaf de zijkant achter keeper Joey Wiese te koppen. De doelman weet kort voor rust wel een vrije trap van de gasten te keren, maar omdat de rest van zijn defensie niet staat op te letten weet Scheerlinck uit de rebound de 0-2 te maken.

Wie na de rust een stormend Hollandia verwacht komt vervolgens bedrogen uit, want opieuw is het niet veel wat de thuisploeg laat zien en de pogingen van Boyd Stevens en invaller Sony Pronk zijn nauwelijks echte kansen te noemen. Dongen houdt dan ook eenvoudig stand en speelt het duel gecontroleerd uit.