ALMELO - Heracles Almelo heeft zaterdag een klinkende zege behaald op degradatiekandidaat Willem II. De Tukkers pakken daarmee voorlopig de achtste plaats die aan het eind van het seizoen recht geeft op de play-offs. Inmiddels worden de zorgen voor Willem II weer groter. na een goede periode in maar lijkt de laatste weken de klad er weer in te zitten voor de ploeg van Zeljko Petrovic en is degradatie nog lang niet afgewend.

Al na zes minuten kwam de thuisclub op voorsprong toen Sinan Bakis zijn koppende scoorde uit een corner van Rai Vloet. De Turkse spits verdubbelde die score aan het eind van de eerste helft na op maat te zijn bediend door Kasper Lunding.

Direct na rust maakte Robin Pröpper een einde aan het laatste beetje hoop van de bezoekers. De aanvoerder stond na een corner volledig vrij en kopte raak. Clubtopscorer Rai Vloet bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 4-0 met zijn veertiende doelpunt van het seizoen.