DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zich nu echt verzekerd van nog een jaar eredivisie. In de Adelaarshoort drukte de thuisploeg, zonder goed te spelen, Willem II nog dieper in de zorgen: 4-0.

Voor rust was er bij beide ploegen lange tijd weinig lijn in het spel te ontdekking. Willem II kwam via Hornkamp tot één poging, en de thuisploeg meldde zich pas na 25 minuten. Brouwers miste de eerste kans nog, maar Isac Lidberg, uit een scrimmage, en Inigo Cordoba haalden wel het maximale uit de schaarse mogelijkheden: 2-0.

Go Ahead Eagles leunde na rust achterover, maar dit leverde wel kansen op voor Willem II. Keeper en uitblinker Andries Noppert voorkwam dat deze werden afgestraft. De radeloze Tilburgers schutterden daarin achterin en kregen nog twee doelpunten van twee invallers, Ogechika Heil en Marc Cardona, om de oren.