VENLO - In de strijd om de onderste plaatsen van de Eredivisie heeft VVV-Venlo in extremis weten te winnen van Willem II. De Limburgers keken lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar topscorer Giorgos Giakoumakis wist in de slotfase twee keer het te vinden.

Het was Willem II dat na een kwartier de score opende toen Jan-Arie van der Heijden de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en via keeper Kirschbaum en de lat raak mikte. De Tilburgers krijgen nog een tweetal kansen, maar voor de rust wordt er niet meer gescoord.

Na de pauze probeerde VVV de bakens te verzetten, maar stuitte men lang op een Tilburgse muur. Een handsbal van Köhn betekende de ommekeer waarna Giakoumakis in de 79e minuut vanaf elf meter raak schoot. Het lijkt op een gelijkspel te eindigen tot de Griek diep in blessuretijd nog eens uithaalt en de bal onder in de hoek plaatst; 2-1.

Door de zege klimmen de Limburgers twee plaatsen en staan nu vijftiende. Willem II staat inmiddels voorlaatste en houdt alleen buurman RKC nog onder zich.