TILBURG - Willem II blijft in zwaar weer verkeren. De Tilburgers namen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een voorsprong, maar kregen na de rust te maken met een ontketende Reza Ghoochannejhad (1-3).

Het begon nochtans goed voor de geplaagde Tilburgers. Na tien minuten glipte Vangelis Pavlidis door de Zwolse verdediging en legde de bal panklaar neer voor Kwasi Wriedt die de 1-0 liet aantekenen. Wriedt zou echter ook op slag van rust een negatieve hoofdrol opeisen toen hij, wellicht per ongeluk, op de enkel van Mike van Duinen ging staan. Van Duinen moet het veld geblesseerd verlaten en Wriedt doet dat met een rode kaart waarna er door scheidsrechter Van der Eijk gelijk voor de rust gefloten wordt.

Met elf tegen tien weet PEC Zwolle, waar John Stegeman in de rust Immanuel Pheari en Reza Ghoochannejhad heeft ingebracht, de druk op te voeren. Binnen het kwartier weet Ghoochannejhad dan ook de gelijkmaker binnen te schieten en nog geen vijf minuten zorgt de aanvaller ook voor de 1-2. Twintig minuten voor tijd werd het nog erger voor de thuisploeg na een overtreding van Selahi op Huiberts. Ghoochannejhad bleek ook vanaf elf meter koelbloedig, voltooide zijn hattrick en bezorgde de gasten een zege.