ROTTERDAM - Feyenoord heeft met Willem II een directe concurrent afgeschud in de strijd om de derde plaats afgeschud en blijft dankzij een 2-0 overwinning in de achtervolging op Ajax en AZ. De ploeg van Dick Advocaat wist beide treffers al voor de rust te maken.

In een uitverkochte Kuip waren de kansen in het eerste half uur schaars. Een knap doelpunt van Jens Toornstra na voorbereidend werk van Malacia brak de wedstrijd open. Vijf minuten later kon Feyenoord die score verdubbelen na een handsbal van Saddiki. Steven berghuis bleek weer eens koelbloedig vanaf elf meter.

In de tweede helft speelden de Rotterdammers het duel gecontroleerd uit en kreeg het via Luciano Narsingh nog twee goede kansen, maar beide keren vond hij keeper Wellenreuther op zijn weg.

Feyenoord - Willem II 2-0 (2-0)
30. Toornstra 1-0
35. Berghuis (pen.) 2-0