VOLENDAM - FC Volendam heeft voor het eerst dit seizoen twee zeges op rij geboekt. Na de klinkende uitoverwinning bij SC Cambuur (0-3) werd RKC Waalwijk zaterdag in het Kras Stadion met 2-1 verslagen.

FC Volendam had het voor het zeggen voor de rust. Het zat echter niet mee bij de afronding voor de ploeg van trainer Wim Jonk. Zo schoot Mühren de bal op de paal, trof Oristanio de lat en kopte Benamar de bal recht op keeper Vaessen af.

RKC kwam na de pauze beter voor de dag met enkele kansen. Lelieveld schoot van dichtbij naast en Lutonda miste voor een leeg doel, maar Mats Seuntjens scoorde uiteindelijk wel met een knap schot uit de draai. De gelijkmaker viel al snel door een rake kopbal van Xavier Mbuyamba uit een vrije trap van Eiting. Na een prima actie op de achterlijn van Oristanio werd Florent da Silva tien minuten voor tijd met een intikker de matchwinner.

FC Volendam - RKC Waalwijk 2-1 (0-0)

63.Seuntjens 0-1
69. Mbuyamba 1-1
81. Da Silva 2-1