TILBURG - Willem II blijft vooralsnog in de hoek waar de klappen vallen en kreeg daar donderdagavond een forse dreun bovenop. De ploeg van Adri Koster kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen tien minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong, maar moest toch weer een nederlaag incasseren.

In Tilburg kende de eerste helft weinig hoogtepunten. De gasten uit Groningen raakten al na twintig minuten aanvaller Patrick Joosten kwijt en zijn vervanger, Mo El Hankouri zou een grote stempel op de wedstrijd drukken. Kort voor rust was hij ook verantwoordelijk voor de beste kans tot dan toe, maar wist keeper Brondeel met een fraaie redding te keren.

Vijf minuten na de rust moest de goalie van Willem II echter wel het antwoord schuldig blijven op een inzet van El Hankouri die het eindpunt was van een razendsnelle counter. Toch komt de thuisploeg goed terug want binnen tien minuten weet Ché Nunnely de bal tussen de benen van keeper Padt door tegen de touwen te schieten. Ruim tien minuten voor tijd komen de Tilburgers, zei het met wat geluk, zelfs op voorsprong als een voorzet van Owusu door Dammers van richting wordt veranderd.

Heel even mogen de Brabanders hopen op de eerste zege sinds lange tijd, doch binnen vijf minuten kopt Ko Itakura de gelijkmaker tegen de touwen. Blijkbaar moet de gifbeker volledig leeg in Tilburg want terwijl de thuisploeg aandringt slaan de Groningers in de tegenaanval genadeloos toe en weet El Hankouri in blessuretijd het duel te beslissen: 2-3.