EMMEN - Na een zeer slechte reeks lijkt FC Emmen het lek boven te hebben. Na de winst op SC Cambuur van een week terug werd nu ook koploper Willem II verslagen aan De Oude Meerdijk: 2-0.

Willem II bewees zichzelf vorige week een slechte dienst door te verliezen van directe concurrent Roda JC, een week later ging het weer mis voor de Tilburgers. Voor het eerst dit seizoen leed Willem II twee nederlagen op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Wat de koploper ook probeerde, de bal wilde er niet in tegen FC Emmen. Daardoor bleek de treffer van Vicente Besuijen in de 21e minuut cruciaal te zijn. In de jacht op een gelijkmaker kreeg de thuisclub veel ruimte, waarvan Bradly van Hoeven laat in de wedstrijd profiteerde. Hij besliste het duel met een schuiver: 2-0.

Willem II had vrijdagavond geluk dat Roda niet optimaal profiteerde in speelronde 28, maar daarachter werd er wel ingelopen op de bovenste twee ploegen. Alleen de nummer één en twee zijn verzekerd van promotie naar de Eredivisie. FC Emmen klimt door de tweede zege op rij naar de tiende plaats en krijgt zo weer zicht op de play-offs.