EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft ook na twee wedstrijden nog een honderd procent score waar het gedegradeerde Willem II nog op één punt blijft staan. De onderlinge Brabantse derby eindigde vrijdagavond in extremis in een 2-1 zege voor de blauw-witten.

In de eerste helft zette Evan Rottier de ploeg van Rob Penders, na een klutssituatie voor de goal, op een 1-0 voorsprong. Dat was op dat moment terecht aangezien de thuisploeg het meeste balbezit had al had Crowley namens Willem II de beste kans van de wedstrijd. In plaats van af te spelen op de vrijstaande Hornkamp ging hij voor eigen succes en wist keeper Bertrams te keren.

Na rust werden de Tricolores sterker, wat een kwartier voor tijd resulteerde in de gelijkmaker van Crowley. Het leek gelijk te blijven tot Pjotr Kestens ver in blesssuretijd alsnog de winnende wist te maken.