TILBURG - Willem II heeft een zeer belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Voor pakweg 2000 toeschouwers in het Koning Willem II Stadion waren de Tilburgers met 1-0 te sterk voor streekgenoot RKC Waalwijk.

Het was voor het eerst sinds 27 september dat er weer publiek aanwezig mocht zijn en zij zagen dat voor rust de beste kansen al voor de thuisploeg waren. Sven van Beek was het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Tien minuten voor rust wist Vangelis Pavlidis de ban te breken. De spits scoorde even later bijna weer, maar trof nu de paal. RKC had aanvallen weinig in te brengen al was Sow in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker.

Door de zege heeft Willem II de vijftiende plaats steviger in handen. Men nadert RKC Waalwijk tot op één punt en VVV-Venlo heeft nu drie punten achterstand.