WAALWIJK - Almere City FC is opnieuw een puntje dichterbij handhaving alwaar RKC Waalwijk nog zes wedstrijden vol aan de bak moet om dat ook te bewerkstelligen. De Brabanders wisten thuis ondanks een overwicht niet in te slagen om Almere City FC te verslaan. Het bleef bij 0-0 en voor de ploeg van Alex Pastoor was dat de vijfde remise op rij.

RKC had het in de eerste helft voor het zeggen, maar benutte zijn kansen niet. Zo raakte Oukili de paal en schoot hij even later net naast. En na een lange bal van Vaessen vloog ook een inzet van Min naast het doel. Almere was maar een keer dreigend, via Jacobs, wiens inzet voorlangs vloog.

Seuntjens had kort na de rust de openingstreffer op z'n schoen, maar raakte de bal verkeerd. Almere liet zich daarna wat meer gelden en was zelfs dicht bij een treffer.Bij een corner belandde de bal via de schouder van Lutonda op de paal.