TILBURG - Na een lange radiostilte brengt de Tilburgse techno-artiest Samuel Dictus eindelijk weer nieuwe muziek uit. Zijn nieuwe EP 'A Matter Of Opinion' zal op 6 mei op Spotify en Beatport verschijnen.

Het idee van de EP ontstond in Birmingham, toen Samuel met drie vrienden op studiereis was. Daar zagen ze een gigantische graffititekening met de tekst 'A Matter Of Opinion' op een flat gekalkt. Er ontstond een discussie over de kern van de boodschap van de tekening: is kunst daadwerkelijk een kwestie van smaak of is het ene kunstwerk beter dan het andere?

Dat gesprek zette Samuel aan het denken: 'wat is nu kunst en wat wil ik er zelf mee?'. Hij besloot een EP te maken, bestaande uit tracks die hij puur en alleen voor zichzelf maakte. "De tracks van mijn nieuwe plaat komen recht uit mijn hart. Als mensen dat tof vinden, super vet! Maar als mensen dat niet tof vinden, mag dat natuurlijk ook. Kunst en wat mensen ermee doen is uiteindelijk toch altijd 'A Matter Of Opinion'."

De EP is een subtiele mix van elektronische muziek en melodie, deze basis gebruikt de Tilburgse artiest al jaren in zijn muziek. "Na jaren van werken, wijzigen en perfectioneren van de tracks zijn ze eindelijk klaar om de wereld in gestuurd te worden. Ik ben stiekem best benieuwd wat iedereen er van vindt", grapt Samuel. De EP is vanaf 6 mei te beluisteren op Spotify en Beatport.