TILBURG - Afgelopen woensdag, 29 juni, vond de finale van de verhalenwedstrijd Er Was Eens 2022 mbo plaats op het Albeda College in Rotterdam. De drie finalisten hebben hun verhalen gepitcht voor een vakjury, bestaande uit auteur Shantie Singh, uitgeef-directeur Myrthe Spiteri (Blossom Books) en spoken word-artiest Gino van Weenen. De jury over de genomineerde inzendingen: 'We waren erg onder de indruk van het niveau van de ingezonden verhalen. Er sprak veel maatschappelijke betrokkenheid uit de verhalen. Jullie hebben het lef gehad om ook best zware onderwerpen te behandelen in de verhalen'.

Na de pitches ging de jury in beraad om uiteindelijk Nina van Wijk, van ROC Tilburg ICT en Mediatechnologie, tot winnaar van Er Was Eens 2022 uit te roepen. Over haar verhaal De dodo die wilde vliegen zei de jury: 'Ontroerend mooi en goed geschreven, kan zo in een eigen bundel.'. Haar pitch trok hen over de streep: 'Nina's enthousiasme is aanstekelijk'.

Het winnende verhaal van Nina van Wijk én de andere twee genomineerde verhalen zijn hier te lezen.

Over Er Was Eens mbo
Dit schooljaar, tijdens de negende editie van Er Was Eens, werden mbo-studenten door het hele land uitgedaagd een eigen verhaal te schrijven. Met behulp van een boek ter inspiratie, een gastles van een bekende auteur en diverse opdrachten hebben de studenten in zeven lessen hun eigen verhaal op papier gezet en ingezonden naar de Er Was Eens-vakjury.

De finalisten mogen tijdens de finale, aankomende woensdag, hun verhaal live voor de jury pitchen . De juryleden kiezen op 29 juni ter plekke de winnaar. De finalisten winnen allemaal een Kobo e-reader, de winnaar ontvangt daar nog eens tien e-boeken naar keuze bij.