TILBURG - Denise Meulenbroeks van Hogeschool de Kempel in Helmond is de winnaar van de Brabantse finale van De Pabo Voorleeswedstrijd. Op maandagavond 8 april 2024 vond de Brabantse finale van De Pabo Voorleeswedstrijd plaats in PaRaDoX Tilburg. Denise las voor uit Kinderen met een ster van Martine Letterie. Volgens de jury wil je als luisteraar wel bij haar in de klas zitten: "Denise is technisch een goede voorlezer. Ze heeft goed gearticuleerd en een mooie tempowisseling." Denise gaat op 5 juni 2024 de provincie Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd in Utrecht. 

De jury bestond uit Ellen Berendsen (kinderboekenspecialist bij boekwinkel Gianotten-Mutsaers), Herman Horst (directeur bij de Bibliotheek Midden-Brabant) en Jolanda Horsten (kinderboekenschrijver). Frans van der Meer (Ferry van de Zaande) was de presentator en hij maakte er een gezellige avond van.

Over De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Het is van belang voor pabostudenten om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. Zij zijn de leerkrachten van de toekomst. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor leerlingen.