TILBURG - Deze vakantie is er voor 105 kwetsbare kinderen en jongeren in Tilburg een leuk en leerzaam zomerprogramma. Ze kunnen 9 dagen lang meedoen aan spellen en sportieve uitdagingen.


Het zomerprogramma vindt plaats in de wijken Tilburg West, Tilburg Noord en Tilburg Zuid. Wijkmedewerkers van verschillende instellingen organiseren het. Via de activiteiten werken ze met de kinderen aan sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfvertrouwen, vriendschap, relaties en een gezonde levensstijl. De jongeren helpen bij de uitvoering van de activiteiten. Daar leren ze van, het bevordert de contacten in de wijk en het geeft structuur in hun zomervakantie.

Hulpverleners kiezen wie mee mag doen. Tijdens de eerste maanden van de corona-epidemie hebben zij op een rij gezet welke kinderen extra ondersteuning nodig hebben. Deze kinderen en jongeren krijgen een persoonlijke uitnodiging voor het zomerprogramma.

Gezond en gelukkig
De gemeente Tilburg heeft als ambitie dat elke inwoner gezond en gelukkig leeft. In 3 wijken in Tilburg (West, Noord en Zuid) loopt de PACT–aanpak om ongelijkheid te verminderen. In deze wijken vindt het zomerprogramma plaats. De organisatie is in handen van R-Newt en R-Newt Kids (onderdeel van ContourdeTwern), Buurtsport, Instituut Maatschappelijk Werk, Taskforce Kindermishandeling en Jongeren op gezond gewicht. Het zomerprogramma is mede mogelijk gemaakt door de Augeo Foundation.