TILBURG - Marius Liebregts ontving op 14 december de Zilveren Erepenning van de gemeente uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx. Dhr. Liebregts krijgt de onderscheiding voor zijn werk in het primair onderwijs.


Marius Liebregts kreeg de erepenning bij zijn afscheid als voorzitter College van Bestuur van de Opmaatgroep en als voorzitter van T-PrimaiR.

Opmaatgroep

Dhr. Liebregts (63) heeft de afgelopen 41 jaar vele functies gehad in het onderwijs in Tilburg. Binnen de Opmaatgroep was hij onder meer algemeen directeur en bestuurder. De Opmaatgroep is een organisatie voor openbaar onderwijs die bestaat uit dertien openbare basisscholen in de regio Tilburg. Liebregt begeleidde zo onder andere vier scholenfusies, stond aan de wieg van de bestuurlijke fusie tussen Opmaat en de Jan Ligthartgroep en was medeoprichter van het samenwerkingsverband T-PrimaiR voor het primair onderwijs. Daarvan werd hij ook voorzitter.

Marius Liebregts was ook de initiatiefnemer bij de vorming van Integrale Kindcentra, in tijden dat samenwerking tussen kinderopvang en primair onderwijs nog niet vanzelfsprekend was.