TILBURG - Met ingang van 1 mei 2022 kan de gemeente een wielklem aanleggen bij auto's, als meerdere parkeerboetes niet op tijd zijn betaald door de eigenaar.


Eigenaars of kentekenhouders krijgen niet zomaar een wielklem: iemand moet eerst 5 parkeerboetes hebben gekregen in de gemeente Tilburg en die niet hebben betaald. Die boetes moeten minimaal 21 dagen oud zijn, zodat de betaaltermijn is verstreken.

Hoe het werkt

Na het aanbrengen van een wielklem heeft de kentekenhouder 48 uur de tijd om alle boetes en bijkomende kosten in 1 keer te betalen. De wielklem wordt binnen ongeveer 1 uur na betaling verwijderd. Worden de boetes niet binnen 48 uur betaald, dan wordt de auto weggesleept.

Waarom nu dit beleid?

Een aantal kentekenhouders krijgt regelmatig een parkeerboete, maar betaalt ze niet. Hierbij zijn ook veel buitenlandse kentekens, waarbij het niet mogelijk is om actie te ondernemen als men de boete niet betaald. Voor iedereen gelden dezelfde regels en daar hoort dus ook het betalen voor parkeren bij. De wielklem en het eventueel wegslepen is een manier om toch te kunnen handhaven als mensen hun parkeerboetes meerdere malen niet op tijd betalen.