TILBURG - De gemeenten in Hart van Brabant hebben het initiatief genomen voor de zogenoemde ‘Hart voor een kind award’. Dit is een prijs voor inwoners of organisaties die op vrijwillige basis goede dingen voor kinderen doen. Iemand nomineren kan van 1 september t/m 1 november.

Er zijn 3 awards: voor organisaties, inwoners ouder dan 18 jaar en voor kinderen. Een organisatie kan 2500 euro winnen, een persoon van 18+, 750 euro. Het winnende kind mag een hartenwens doen om andere kinderen te helpen. De geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in leuke projecten voor kinderen. De prijsuitreiking is op 20 november. Dit is de internationale dag van de kinderrechten.

Een organisatie of inwoner nomineren kan via: zorgomeenkind.nl/award.

Bezoek de website zorgenomeenkind.nl/award

Elk initiatief maakt kans
Elk initiatief, hoe verschillend ook, maakt kans op een prijs. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten organiseert voor kinderen die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Of een kind dat voor een ziek klasgenootje bezoek en aandacht regelt.

Iedereen kan een persoon of organisatie nomineren. Voorwaarde is wel dat de organisaties of personen actief zijn in de regio Hart van Brabant (de gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) en er wonen of gevestigd zijn. Een jury bepaalt wie de prijzen winnen.

Gezond en veilig opgroeien
De ‘Hart voor een kind award’ is een initiatief van de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant. Met deze award willen de partners van de Taskforce aandacht vragen voor de rechten van ieder kind om gezond en veilig op te groeien.